به گزارش قدس خراسان، گفتمان آموزش و حفظ قرآن کریم سالهاست در کشور و بهویژه شهر مشهد راه افتاده و همچنان نیز ادامه دارد. مؤسسات قدیمی قرآنی در مشهد؛ اما این روزها پا را فراتر از مرزهای شهر و کشور گذاشتهاند و به لطف فضای مجازی در حال برگزاری آموزشهایی به خارج از شهر و خراسان رضوی هستند.
تنوع آموزشی مؤسسات قرآنی و توجه به مسائل تربیتی خانوادهها در این مؤسسات بهویژه برای بانوان موجب جذب و حفظ دختران نوجوان به عرصههای قرآنی میشود. توجه به این ویژگیها در برخی از مؤسسات سبب ماندگاری آن مجموعهها شده است.
تربیت ۵۰۰ حافظ کل قرآن
یکی از این مؤسسات، مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) است که از سال ۱۳۸۱ کار خود را آغاز کرده و اکنون آوازه و شیوه آموزشهایش به خارج از استان و کشور رسیده است. به این بهانه به سراغ نجمهالسادات علویمقدم، مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) رفتیم تا جزئیات فعالیتهای این مؤسسه را از او جویا شویم.
او با بیان اینکه این مؤسسه به صورت تخصصی در رشتههای روخوانی، روانخوانی، تجوید، ترتیل، مفاهیم، حفظ قرآن، احکام و رشتههای خوشنویسی و کتابت قرآن در حوزه بانوان فعالیت دارد، میگوید: در این مدت که مؤسسه فعالیت خود را آغاز کرده، نزدیک به ۵۰۰ نفر حافظ کل قرآن شدهاند و اکنون این افراد در آموزش و پرورش و دانشگاهها مشغول به فعالیت هستند. همچنین به بیش از هزار و ۵۰۰ نفر آموزشهای مقطعی و حفظ جزءها را به قرآنآموزان از مشهد و استانهای مجاور ارائه دادهایم.
۱۵ قرآنآموز از کشورهای دیگر
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه فعالیتهای این مجموعه هر روز به صورت حضوری انجام میشود، میافزاید: در فضای مجازی نیز فعالیتهای خاص خود را برای آموزش به استانهای دیگر و کشورهای همسایه که متقاضی حفظ قرآن بودند، انجام میدهیم. الحمدلله در این بخش شاهد موفقیتهای زیادی بودهایم و تاکنون حدود ۱۵ قرآنآموز از کشورهای پاکستان، افغانستان، هند و عراق داشتهایم که به صورت مجازی در حال آموزش هستند.
علویمقدم با بیان اینکه برای قرآنآموزان در خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی، اصفهان، آذربایجان شرقی و تهران آموزشهای مجازی را نیز ارائه میدهیم، خاطرنشان میکند: با توجه به اینکه تهران و اصفهان از مراکز قرآنی بزرگی هستند و فعالیتهای ویژهای در حوزه قرآنی دارند؛ اما با توجه به فعالیتهای ما در حوزه حافظان کل قرآن و برگزاری آزمونهایی که برای آنها داشتیم، الحمدلله توانستهایم جذب بالایی از این دو استان بهویژه آذربایجان شرقی داشته باشیم.
او ادامه میدهد: آموزشها را به صورت مجازی به این استانها ارائه میکنیم. همچنین آموزش مربی را نیز برای این استانها به صورت مجازی انجام میدهیم تا بتوانند تجربیات لازم را کسب و در منطقه خود کلاسهایی برای حافظان قرآن برگزار کنند.
فعالیتهای تربیتی در کنار قرآنآموزی
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه فعالیت ویژه ما در بخش نوجوانان است که مربیهای ویژهای برای این گروه سنی در نظر گرفته شده، عنوان میکند: در آموزشها، رده سنی ۸ تا ۱۳ سال یک مقطع آموزشی را تشکیل میدهد که مربیهای خاص خود را دارد. از ۱۳ تا ۲۰ سال نیز یک مقطع تحصیلی دیگر را تعریف کردهایم که آموزشهای تخصصی را با توجه به علاقهمندی آنها برگزار میکنیم. از ۲۰ سال به بعد نیز همه افراد در یک گروه آموزشی قرار میگیرند.
علویمقدم یادآور میشود: تلاش ما بر این است با توجه به نیاز گروه سنی نوجوانان و جوانان، کلاسهایی برگزار کنیم که متناسب با مقطع تحصیلی آنها باشد و همچنین مهارتهای رفتاری و تربیتی را به صورت جداگانه در قالب کلاس اخلاق آموزش دهیم.
وی با بیان اینکه اکنون در گروه بزرگسالان حدود ۵۰۰ نفر و در گروه نوجوانان حدود ۱۳۰ قرآنآموز در مؤسسه مشغول به گذراندن دورههای مختلف هستند، میافزاید: کلاسها در مشهد بیشتر به صورت حضوری برگزار میشود تا نوجوانان و جوانان از فضای مجازی و آسیبهای آن دور باشند. آموزشهای مجازی ما بیشتر برای مسیرهای طولانی مانند شهرستانهای کلات و شاندیز و شهرهایی که دسترسی آنها به مشهد سخت است، انجام میشود؛ اما بیشتر توصیه میکنیم در مشهد به صورت حضوری در کلاسها شرکت کنند.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) خاطرنشان میکند: در همه بخشها از استادان زبده استفاده میکنیم؛ استادانی که هم از نظر اخلاقی و قرآنی افراد برجستهای هستند و هم از نظر علمی در سطح بالایی قرار دارند. بیشتر استادانی که در دورههای ما تدریس میکنند، حافظ قرآن هستند و ما در تمامی بخشها نیروهای خدمتگزار را شناسایی کرده و از آنها بهره میگیریم. این اقدام به ما کمک میکند در برنامههای قرآنی جذب داشته باشیم و خانوادهها نیز به لحاظ اخلاقی اعتماد کامل داشته باشند؛ چرا که نیروهای مؤسسه تأثیر چندجانبهای روی بچهها دارند و این موضوع تاکنون مورد توجه خانوادهها بوده است.
علویمقدم یادآور میشود: ما در مناسبتهای مختلف و جشنهایی که برگزار میکنیم، مسابقاتی را در حاشیه آنها ترتیب میدهیم تا خانوادهها و دخترانشان در این مسابقات شرکت کنند. این موضوع بازخورد خوبی داشته و موجب تنوع در برنامهها میشود. همچنین چندین دوره مسابقات کتابخوانی برای زوجهای جوان برگزار کردهایم که در این مسابقات، آقایان نیز میتوانستند حضور داشته باشند. پس از مطالعه کتابها، شرکتکنندگان در آزمون مجازی شرکت کرده و نفرات برتر انتخاب میشدند و هدیهای به رسم یادبود به آنها اهدا میشد.
کمک جامعه قرآنی به جبهه مقاومت
او با بیان اینکه در زمینه کمک به جبهه مقاومت نیز توانستیم از سراسر استان کمکهایی برای «ایران همدل» جذب کنیم، میگوید: ما نخستین مجموعه قرآنی بودیم که در این زمینه فعالیت کردیم و با انتشار بروشور «ایران همدل» در میان خانوادههای قرآنآموزان، الحمدلله مبالغ خوبی به صورت نقدی و غیرنقدی جمعآوری و به لبنان ارسال شد.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) درباره دیگر برنامههای تربیتی این مؤسسه بیان میکند: کلاسهای احکام و اخلاق را نیز برای خانوادهها برگزار کردیم تا ارتباط خوبی با نوجوانان و جوانان برقرار کنند. همچنین کلاسهای مشاورهای داشتیم که در آنها از مشاوران برجسته مشهد دعوت کردیم. این جلسات به ما کمک کرد شناخت بیشتری نسبت به خانوادهها پیدا کنیم و مشاورههای فردی را به قرآنآموزان ارائه دهیم تا بتوانند راهی را که انتخاب کردهاند، ادامه دهند.
علویمقدم متذکر میشود: اکنون ۶ یا ۷ سال است ما هیچ تبلیغاتی در فضاهای حقیقی و مجازی نداشتهایم. بیشتر خانوادههای قرآنآموزان، مؤسسه ما را تبلیغ کردهاند یا در جلساتی که شرکت میکنند، دوستان و اقوامشان را به سمت آموزشهای مؤسسه ما راهنمایی میکنند.
قرآنآموزانی از گوشه و کنار مشهد
او درباره مخاطبان دورههای آموزشی مؤسسه نیز خاطرنشان میکند: ما از دورترین مناطق مشهد مانند خیابان پنجتن، بولوار شاهنامه، طرق، روستاهای ابرده شاندیز، جاغرق و کلاتهآهن طرقبه قرآنآموز داریم که به مؤسسه ما مراجعه میکنند. ما همه را به شرکت حضوری در کلاسها تشویق میکنیم و از همه مناطق و روستاها در کلاسهای ما شرکت میکنند.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه به نظر من یکی از انگیزههای خانوادهها برای انتخاب مؤسسه ما با وجود مسیر طولانی تا منزل یا مدرسهشان، این است که مجموعه ما کاملاً مخصوص خانمهاست، میگوید: شاید مجموعههای دیگر قرآنی ویژه بانوان نیز وجود داشته باشد؛ اما مدیرعامل یا همکاران مردی در آنجا رفت و آمد میکنند و خانمها در آن محیط راحت نیستند؛ اما در مجموعه ما، ساختمان کاملاً در اختیار بانوان است و هیچ مردی، از جمله والدین و همکاران مرد، در مجموعه رفت و آمد ندارند. بنابراین خانوادهای که دخترش را به این محیط میسپارد، خیالش راحت است که هیچگونه نشست و برخاست و ارتباطی با نامحرم ندارد. شاید یکی از دلایلی که خانوادهها ترغیب میشوند و به ما اعتماد میکنند تا در کلاسهای مؤسسه شرکت کنند، این است که دخترشان در جایی امن برای آموزش قرآن و کلاسهای هنری حضور دارد.
علویمقدم با بیان اینکه یکی دیگر از مزیتهای کلاسهای ما، قدمت مؤسسه و داشتن استادان باتجربه است، یادآور میشود: برای حافظان قرآن کلاس کنکور برگزار میکنیم که در این زمینه شاید یکی از نخستین مجموعهها در مشهد و استان هستیم که کلاس کنکور برگزار کردهایم. این کلاسها به صورت حضوری و غیرحضوری از طریق لوح فشرده برگزار میشود.
او با بیان اینکه بهترین سن برای آغاز حفظ قرآن، سنی است که خود بچهها قدرت انتخاب داشته و از فهم و علاقه لازم برای حفظ قرآن برخوردار باشند تا نیازی نباشد خانوادهها آنها را از نظر آموزش و حفظ قرآن کنترل کنند، میافزاید: این سن برای دختران معمولاً ۹ سالگی است؛ چرا که در این سن آموزشهای ابتدایی مدرسه را پشت سر گذاشتهاند و به اندازهای از بلوغ فکری رسیدهاند. اگر از این سن حفظ قرآن را انتخاب و شروع کنند، ادامهدار خواهد بود و اینگونه نیست که یک دوره بیایند و خسته شوند.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه ما برای این مقطع سنی آموزش قرآن را از پایه آغاز میکنیم، ادامه میدهد: در این راستا، مطالب قرآنی به صورت تدریجی به آنها آموزش داده میشود و در کنار آن، احکام و رشتههای هنری را نیز آموزش میبینند. بهطور کلی، آموزشها تکبعدی نیستند و دخترانی که به مؤسسه میآیند، خسته نمیشوند.
آموزشهای هنری در کنار آموزش قرآن
علویمقدم خاطرنشان میکند: ما تنها به آموزشهای قرآنی بسنده نمیکنیم؛ بلکه آموزشهای هنری را نیز برای دختران فراهم کردهایم و دست آنها برای انتخاب رشته باز است. بهعنوان مثال در تابستان، کلاسهای هنری گلدوزی قرآنی را برگزار کردیم و دختران در سنین پایین نیز در این کلاسها شرکت کردند که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. آموزشهای قرآنی نیز توسط مربیان باتجربهای که مهارت ارتباط با سنین مختلف را دارند، برگزار میشود.
او با بیان اینکه کادر آموزشی مؤسسه ما شامل ۲۰نفر است و تمامی این نیروها حافظان کل قرآن و کارشناسان ارشد قرآن و حدیث هستند، میگوید: همه نیروهای ما مدرک حفظ کل قرآن را از سازمان دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی دریافت کردهاند. حتی نیروی خدماتی ما در مؤسسه از میان نیروهای قرآنی انتخاب شده است. به طور کلی، ما هیچ نیرویی را از بیرون مؤسسه پذیرش نکردهایم و همه اعضای تیم با شیوه پذیرش و تعاملات با مخاطب جدیدی که به مؤسسه میآید، آشنا هستند. آنها چگونگی برخورد با مخاطب و شناسایی نیازهای او را آموختهاند و براساس تجربهای که در این سالها کسب کردهاند، عمل میکنند.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه اکنون با توجه به آموزشهای حضوری و مجازی که داریم، با کمترین نیرو مشغول ارائه خدمات آموزشی هستیم، متذکر میشود: بر اساس آزمونهایی که از مربیان میگیریم و دورههای ضمن خدمت که برای آنها برگزار میکنیم، به صورت مرتب محفوظاتشان را به روزرسانی کرده و شیوه تعاملاتی را که باید با مخاطبان داشته باشند، تحت آموزش قرار میدهیم. به این ترتیب، اطلاعات و مهارتهای آنها به طور مستمر افزایش مییابد.
تربیت ۵۰۰ حافظ کل قرآن
یکی از این مؤسسات، مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) است که از سال ۱۳۸۱ کار خود را آغاز کرده و اکنون آوازه و شیوه آموزشهایش به خارج از استان و کشور رسیده است. به این بهانه به سراغ نجمهالسادات علویمقدم، مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) رفتیم تا جزئیات فعالیتهای این مؤسسه را از او جویا شویم.
او با بیان اینکه این مؤسسه به صورت تخصصی در رشتههای روخوانی، روانخوانی، تجوید، ترتیل، مفاهیم، حفظ قرآن، احکام و رشتههای خوشنویسی و کتابت قرآن در حوزه بانوان فعالیت دارد، میگوید: در این مدت که مؤسسه فعالیت خود را آغاز کرده، نزدیک به ۵۰۰ نفر حافظ کل قرآن شدهاند و اکنون این افراد در آموزش و پرورش و دانشگاهها مشغول به فعالیت هستند. همچنین به بیش از هزار و ۵۰۰ نفر آموزشهای مقطعی و حفظ جزءها را به قرآنآموزان از مشهد و استانهای مجاور ارائه دادهایم.
۱۵ قرآنآموز از کشورهای دیگر
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه فعالیتهای این مجموعه هر روز به صورت حضوری انجام میشود، میافزاید: در فضای مجازی نیز فعالیتهای خاص خود را برای آموزش به استانهای دیگر و کشورهای همسایه که متقاضی حفظ قرآن بودند، انجام میدهیم. الحمدلله در این بخش شاهد موفقیتهای زیادی بودهایم و تاکنون حدود ۱۵ قرآنآموز از کشورهای پاکستان، افغانستان، هند و عراق داشتهایم که به صورت مجازی در حال آموزش هستند.
علویمقدم با بیان اینکه برای قرآنآموزان در خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی، اصفهان، آذربایجان شرقی و تهران آموزشهای مجازی را نیز ارائه میدهیم، خاطرنشان میکند: با توجه به اینکه تهران و اصفهان از مراکز قرآنی بزرگی هستند و فعالیتهای ویژهای در حوزه قرآنی دارند؛ اما با توجه به فعالیتهای ما در حوزه حافظان کل قرآن و برگزاری آزمونهایی که برای آنها داشتیم، الحمدلله توانستهایم جذب بالایی از این دو استان بهویژه آذربایجان شرقی داشته باشیم.
او ادامه میدهد: آموزشها را به صورت مجازی به این استانها ارائه میکنیم. همچنین آموزش مربی را نیز برای این استانها به صورت مجازی انجام میدهیم تا بتوانند تجربیات لازم را کسب و در منطقه خود کلاسهایی برای حافظان قرآن برگزار کنند.
فعالیتهای تربیتی در کنار قرآنآموزی
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه فعالیت ویژه ما در بخش نوجوانان است که مربیهای ویژهای برای این گروه سنی در نظر گرفته شده، عنوان میکند: در آموزشها، رده سنی ۸ تا ۱۳ سال یک مقطع آموزشی را تشکیل میدهد که مربیهای خاص خود را دارد. از ۱۳ تا ۲۰ سال نیز یک مقطع تحصیلی دیگر را تعریف کردهایم که آموزشهای تخصصی را با توجه به علاقهمندی آنها برگزار میکنیم. از ۲۰ سال به بعد نیز همه افراد در یک گروه آموزشی قرار میگیرند.
علویمقدم یادآور میشود: تلاش ما بر این است با توجه به نیاز گروه سنی نوجوانان و جوانان، کلاسهایی برگزار کنیم که متناسب با مقطع تحصیلی آنها باشد و همچنین مهارتهای رفتاری و تربیتی را به صورت جداگانه در قالب کلاس اخلاق آموزش دهیم.
وی با بیان اینکه اکنون در گروه بزرگسالان حدود ۵۰۰ نفر و در گروه نوجوانان حدود ۱۳۰ قرآنآموز در مؤسسه مشغول به گذراندن دورههای مختلف هستند، میافزاید: کلاسها در مشهد بیشتر به صورت حضوری برگزار میشود تا نوجوانان و جوانان از فضای مجازی و آسیبهای آن دور باشند. آموزشهای مجازی ما بیشتر برای مسیرهای طولانی مانند شهرستانهای کلات و شاندیز و شهرهایی که دسترسی آنها به مشهد سخت است، انجام میشود؛ اما بیشتر توصیه میکنیم در مشهد به صورت حضوری در کلاسها شرکت کنند.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) خاطرنشان میکند: در همه بخشها از استادان زبده استفاده میکنیم؛ استادانی که هم از نظر اخلاقی و قرآنی افراد برجستهای هستند و هم از نظر علمی در سطح بالایی قرار دارند. بیشتر استادانی که در دورههای ما تدریس میکنند، حافظ قرآن هستند و ما در تمامی بخشها نیروهای خدمتگزار را شناسایی کرده و از آنها بهره میگیریم. این اقدام به ما کمک میکند در برنامههای قرآنی جذب داشته باشیم و خانوادهها نیز به لحاظ اخلاقی اعتماد کامل داشته باشند؛ چرا که نیروهای مؤسسه تأثیر چندجانبهای روی بچهها دارند و این موضوع تاکنون مورد توجه خانوادهها بوده است.
علویمقدم یادآور میشود: ما در مناسبتهای مختلف و جشنهایی که برگزار میکنیم، مسابقاتی را در حاشیه آنها ترتیب میدهیم تا خانوادهها و دخترانشان در این مسابقات شرکت کنند. این موضوع بازخورد خوبی داشته و موجب تنوع در برنامهها میشود. همچنین چندین دوره مسابقات کتابخوانی برای زوجهای جوان برگزار کردهایم که در این مسابقات، آقایان نیز میتوانستند حضور داشته باشند. پس از مطالعه کتابها، شرکتکنندگان در آزمون مجازی شرکت کرده و نفرات برتر انتخاب میشدند و هدیهای به رسم یادبود به آنها اهدا میشد.
کمک جامعه قرآنی به جبهه مقاومت
او با بیان اینکه در زمینه کمک به جبهه مقاومت نیز توانستیم از سراسر استان کمکهایی برای «ایران همدل» جذب کنیم، میگوید: ما نخستین مجموعه قرآنی بودیم که در این زمینه فعالیت کردیم و با انتشار بروشور «ایران همدل» در میان خانوادههای قرآنآموزان، الحمدلله مبالغ خوبی به صورت نقدی و غیرنقدی جمعآوری و به لبنان ارسال شد.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) درباره دیگر برنامههای تربیتی این مؤسسه بیان میکند: کلاسهای احکام و اخلاق را نیز برای خانوادهها برگزار کردیم تا ارتباط خوبی با نوجوانان و جوانان برقرار کنند. همچنین کلاسهای مشاورهای داشتیم که در آنها از مشاوران برجسته مشهد دعوت کردیم. این جلسات به ما کمک کرد شناخت بیشتری نسبت به خانوادهها پیدا کنیم و مشاورههای فردی را به قرآنآموزان ارائه دهیم تا بتوانند راهی را که انتخاب کردهاند، ادامه دهند.
علویمقدم متذکر میشود: اکنون ۶ یا ۷ سال است ما هیچ تبلیغاتی در فضاهای حقیقی و مجازی نداشتهایم. بیشتر خانوادههای قرآنآموزان، مؤسسه ما را تبلیغ کردهاند یا در جلساتی که شرکت میکنند، دوستان و اقوامشان را به سمت آموزشهای مؤسسه ما راهنمایی میکنند.
قرآنآموزانی از گوشه و کنار مشهد
او درباره مخاطبان دورههای آموزشی مؤسسه نیز خاطرنشان میکند: ما از دورترین مناطق مشهد مانند خیابان پنجتن، بولوار شاهنامه، طرق، روستاهای ابرده شاندیز، جاغرق و کلاتهآهن طرقبه قرآنآموز داریم که به مؤسسه ما مراجعه میکنند. ما همه را به شرکت حضوری در کلاسها تشویق میکنیم و از همه مناطق و روستاها در کلاسهای ما شرکت میکنند.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه به نظر من یکی از انگیزههای خانوادهها برای انتخاب مؤسسه ما با وجود مسیر طولانی تا منزل یا مدرسهشان، این است که مجموعه ما کاملاً مخصوص خانمهاست، میگوید: شاید مجموعههای دیگر قرآنی ویژه بانوان نیز وجود داشته باشد؛ اما مدیرعامل یا همکاران مردی در آنجا رفت و آمد میکنند و خانمها در آن محیط راحت نیستند؛ اما در مجموعه ما، ساختمان کاملاً در اختیار بانوان است و هیچ مردی، از جمله والدین و همکاران مرد، در مجموعه رفت و آمد ندارند. بنابراین خانوادهای که دخترش را به این محیط میسپارد، خیالش راحت است که هیچگونه نشست و برخاست و ارتباطی با نامحرم ندارد. شاید یکی از دلایلی که خانوادهها ترغیب میشوند و به ما اعتماد میکنند تا در کلاسهای مؤسسه شرکت کنند، این است که دخترشان در جایی امن برای آموزش قرآن و کلاسهای هنری حضور دارد.
علویمقدم با بیان اینکه یکی دیگر از مزیتهای کلاسهای ما، قدمت مؤسسه و داشتن استادان باتجربه است، یادآور میشود: برای حافظان قرآن کلاس کنکور برگزار میکنیم که در این زمینه شاید یکی از نخستین مجموعهها در مشهد و استان هستیم که کلاس کنکور برگزار کردهایم. این کلاسها به صورت حضوری و غیرحضوری از طریق لوح فشرده برگزار میشود.
او با بیان اینکه بهترین سن برای آغاز حفظ قرآن، سنی است که خود بچهها قدرت انتخاب داشته و از فهم و علاقه لازم برای حفظ قرآن برخوردار باشند تا نیازی نباشد خانوادهها آنها را از نظر آموزش و حفظ قرآن کنترل کنند، میافزاید: این سن برای دختران معمولاً ۹ سالگی است؛ چرا که در این سن آموزشهای ابتدایی مدرسه را پشت سر گذاشتهاند و به اندازهای از بلوغ فکری رسیدهاند. اگر از این سن حفظ قرآن را انتخاب و شروع کنند، ادامهدار خواهد بود و اینگونه نیست که یک دوره بیایند و خسته شوند.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه ما برای این مقطع سنی آموزش قرآن را از پایه آغاز میکنیم، ادامه میدهد: در این راستا، مطالب قرآنی به صورت تدریجی به آنها آموزش داده میشود و در کنار آن، احکام و رشتههای هنری را نیز آموزش میبینند. بهطور کلی، آموزشها تکبعدی نیستند و دخترانی که به مؤسسه میآیند، خسته نمیشوند.
آموزشهای هنری در کنار آموزش قرآن
علویمقدم خاطرنشان میکند: ما تنها به آموزشهای قرآنی بسنده نمیکنیم؛ بلکه آموزشهای هنری را نیز برای دختران فراهم کردهایم و دست آنها برای انتخاب رشته باز است. بهعنوان مثال در تابستان، کلاسهای هنری گلدوزی قرآنی را برگزار کردیم و دختران در سنین پایین نیز در این کلاسها شرکت کردند که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. آموزشهای قرآنی نیز توسط مربیان باتجربهای که مهارت ارتباط با سنین مختلف را دارند، برگزار میشود.
او با بیان اینکه کادر آموزشی مؤسسه ما شامل ۲۰نفر است و تمامی این نیروها حافظان کل قرآن و کارشناسان ارشد قرآن و حدیث هستند، میگوید: همه نیروهای ما مدرک حفظ کل قرآن را از سازمان دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی دریافت کردهاند. حتی نیروی خدماتی ما در مؤسسه از میان نیروهای قرآنی انتخاب شده است. به طور کلی، ما هیچ نیرویی را از بیرون مؤسسه پذیرش نکردهایم و همه اعضای تیم با شیوه پذیرش و تعاملات با مخاطب جدیدی که به مؤسسه میآید، آشنا هستند. آنها چگونگی برخورد با مخاطب و شناسایی نیازهای او را آموختهاند و براساس تجربهای که در این سالها کسب کردهاند، عمل میکنند.
مسئول مؤسسه قرآنی بضعةالمصطفی(ع) با بیان اینکه اکنون با توجه به آموزشهای حضوری و مجازی که داریم، با کمترین نیرو مشغول ارائه خدمات آموزشی هستیم، متذکر میشود: بر اساس آزمونهایی که از مربیان میگیریم و دورههای ضمن خدمت که برای آنها برگزار میکنیم، به صورت مرتب محفوظاتشان را به روزرسانی کرده و شیوه تعاملاتی را که باید با مخاطبان داشته باشند، تحت آموزش قرار میدهیم. به این ترتیب، اطلاعات و مهارتهای آنها به طور مستمر افزایش مییابد.
نظر شما